Inakustik AmbienTone luidsprekers
Het willen verbergen van luidsprekers is iets van alle tijden. Voeger werden luidsprekers in de vorm van meubels gemaakt om toch maar niet teveel als “luidspreker” op te vallen. Pas met de komst van de echte inbouwluidsprekers begon het wegwerken ook minder ruimte in te nemen. Helaas kan je dan niet echt spreken van onzichtbaar. Immers de grille geeft altijd de positie van de luidspreker weg.

Inakustik onzichtbare luidsprekers
Wie had ooit kunnen denken dat luidsprekers echt deel konden uitmaken van de muur. Beter nog, verborgen achter het stucwerk en daarmee echt verdwenen. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat er voor dat deel van de muur geen hoge kast geplaatst dient te worden. Er zit immers echt een luidspreker in de muur. Dat geldt trouwens ook voor gewone inbouw-luidsprekers.

AmbienTone – het inbouwen
Hoe kan een vlakke plaat achter het stucwerk nou geluid weergeven? Nou, dat is niet moeilijk. Stucwerk heeft altijd een bepaalde flexibiliteit. Die is genoeg om trillingen over te brengen en zo geluid te produceren. Natuurlijk is het voorwerk belangrijk. De luidspreker moet niet centimeters verzonken worden om dan een onvermijdelijke dikke laag stuc aan te brengen. Alles valt of staat bij een accurate montage. Dan is er heel weinig “storende” afwerking nodig. Vandaar dat het absoluut niet aan te raden is om er een “doe het zelf” klus van te maken. Maar goed, er zijn genoeg klussen in huis die je altijd aan de specialist over moet laten. Zo is ook reikt de garantie ook meteen verder dan de luidspreker zelf. Iets wat toch wel rust geeft.

AmbienTone – de techniek
De Inakustik AmbienTone luidsprekers gebruiken trilling-elementen die een zeer korte uitslag hebben. Zo ontstaan er geen scheuren in het stucwerk en blijft alles binnen de flexibele marge. Enkel de subwoofer heeft een hoge uitslag nodig. Dit is opgelost door een 73mm diepe behuizing te gebruiken waarin de woofer het echte werk kan doen. Hou dus rekening met die diepte wanneer ook de subwoofer in de muur moet worden verwerkt. Het frequentiebereik van de luidsprekers (80Hz-18kHz) is voldoende voor een ruime muziekweergave. Met de subwoofer wordt een diepte van 38 Herz bereikt. Omdat het oppervlak groot is, ontstaat er een aangename spreiding van geluid die nergens “puntig” klinkt.

AmbienTone – de modellen
Ambientone no 2 = plakbaar achter dunne wanden of kastdeuren (doe het zelf is mogelijk)
Ambientone no 4 = voor inbouw in holle gipsen wanden (ook in 100Volt verkrijgbaar)
Ambientone no 6 = voor inbouw in uit te hakken harde wanden
Ambientone Sub no 2 = voor inbouw holle gipsen wand (aparte versterker nodig)

AmbienTone – de specialisten
Op onze specialistenpagina staan de “erkende” AmbienTone installateurs.