Inakustik AmbienTone no. 4 luidspreker
Het willen verbergen van luidsprekers is iets van alle tijden. Voeger werden luidsprekers in de vorm van meubels gemaakt om niet teveel als “luidspreker” op te vallen. Pas met de komst van de echte inbouwluidsprekers begon het wegwerken ook minder ruimte in te nemen. Helaas kan je dan niet echt spreken van onzichtbaar. Immers de grille geeft altijd de positie van de luidspreker weg.

Inakustik onzichtbare luidspreker
Wie had ooit kunnen denken dat een luidspreker echt deel kon uitmaken van de muur. Beter nog, verborgen achter het stucwerk en daarmee echt verdwenen. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat er voor dat deel van de muur geen hoge kast geplaatst dient te worden. Een mooi dressoir is eventueel de oplossing. Er zit immers echt een luidspreker in de muur. Dat geldt trouwens ook voor gewone zichtbare inbouw-luidsprekers.

AmbienTone – het inbouwen
Hoe kan een vlakke plaat achter het stucwerk nou geluid weergeven? Nou, dat is niet moeilijk. Stucwerk heeft altijd een bepaalde flexibiliteit. Die is genoeg om trillingen over te brengen en zo geluid te produceren. Natuurlijk is het voorwerk belangrijk. De luidspreker moet niet centimeters verzonken worden om dan een onvermijdelijke te dikke laag stuc aan te brengen. Alles valt of staat bij een accurate montage. Dan is er heel weinig afwerking nodig. Vandaar dat het absoluut niet aan te raden is om er een “doe het zelf” klus van te maken. Maar goed, er zijn genoeg klussen in huis die je altijd aan de specialist over moet laten. Zo is ook reikt de garantie ook meteen verder dan de luidspreker zelf. Iets wat toch wel rust geeft.

AmbienTone – de techniek
De Inakustik AmbienTone no. 4 luidspreker gebruikt trilling-elementen met een zeer korte uitslag. Zo ontstaan er geen scheuren in het stucwerk en blijft alles binnen de flexibele marge. Aan te raden is om een (kleine) subwoofer te plaatsen. Deze zal de lage tonen verrijken.