De DAC (Digital to Analog Converter)
Steeds vaker komt het voor dat een digitaal signaal omgezet moet worden naar analoog. Vooral wanneer er een knappe versterker staat die helaas de digitale ingang mist. Denk ook aan de vele tv’s die nu enkel een digitale uitgang hebben en toch op een die analoge versterker moeten worden aangesloten. Hiervoor is de DAC de oplossing.

Notitie:
Gebruik NOOIT zomaar de hoofdtelefoon uitgang van een tv om deze op een versterker aan te sluiten. Die uitgang is technisch niet correct. Er zijn tv’s die de hoofdtelefoonuitgang om kunnen zetten naar het juiste “line” niveau. Kijk daarvoor bij de instellingen van de tv. Let wel, dan is die uitgang dus niet meer te gebruiken voor een hoofdtelefoon (de instelling moet dan weer terug worden gezet).

Digitaal naar digitaal
Digitale informatie kan zowel via elektriciteit als met licht worden doorgegeven. Wanneer de één beschikbaar is en de andere is nodig, dan kan deze worden omgezet. Dus van coaxiaal naar optisch en van optisch naar coaxiaal.

Inakustik DAC
Op de DAC van Inakustik kunnen digitale apparaten worden aangesloten met zowel een coaxiale als optische uitgang. Met een schakelaar kan gekozen worden welke ingang op de DAC moet functioneren. De uitgang is uitgevoerd in stevige RCA’s en niet met een klein 3,5mm gaatje. RCA geeft nu eenmaal een betere verbinding.