Coaxkabel – nog nodig?
Voorheen (en nog) beter bekend als antennekabel was de coaxkabel één van de meest verkochte kabels. Van dakantenne naar televisie was dertig meter kabel al snel nodig. Dan nog het verdelen naar diverse kamers om iedereen van radio en tv te kunnen voorzien. Voor mensen met een satellietschotel is dat nog steeds aan de orde.

Digitaal
De coaxkabel is zeer geschikt voor digitale overdracht. Dat wil zeggen, de hoge analoge frequentie waarin de digitale informatie zit kan de coaxkabel prima doorvoeren. Want vergeet niet dat alle stroom analoog is. Digitaal is enkel de “taal” die in de stroom zit. In dat kader blijft de kwaliteit van de kabel zeer belangrijk. Zeker in de huidige tijd met alle signalen die uitgezonden worden; 4G, 5G, DAB, FM, AM, Sat, DVB, Wifi, Bluetooth, Radiocommunicatie en meer.

Storing tegenhouden
De voornaamste manier voor het “buiten houden” van alle ongewenste signalen is afscherming. Inmiddels is een enkele afscherming niet altijd voldoende. Zeker als je kabel langs de router en andere apparatuur loopt. Vandaar dat Inakustik met meervoudige afscherming werkt..

Inakustik coax
De Premium kabels zijn geschikt voor alle signalen met hoge frequenties. Dus zeker voor DVB (Digitale televisie). De afscherming is drievoudig en bestand tegen instraling vanuit de rondom opgestelde apparatuur. Optimaal zijn de vergulde pluggen. Oxidatie is zo niet mogelijk waardoor de contactoverdracht optimaal blijft. Het is die contactoverdracht waarbij het namelijk vaak misgaat. Het schoonmaken van de pluggen moet dan regelmatig gebeuren. Nu dus niet!

Kant en klaar ten opzichte van zelfbouw
Velen denken dat zelfbouw beter is dan kant en klaar. Tests hebben uitgewezen dat zelf gemonteerde pluggen vaak geen optimale doorvoer geven. De schroefverbinding is het zwakke punt. Neem dus indien mogelijk altijd een kant en klare kabel.