Functie van de analoge audiokabel
Interlink, interconnect, diodekabel, patchkabel, microfoonkabel. Slechts enkele namen voor kabels die gemaakt zijn om analoge signalen te transporteren. Laat u zich nooit door de benaming afschrikken. Zo is een microfoonkabel met één ader en afscherming gewoon een mono audiokabel. Neem er twee, zet er RCA pluggen op en een cd-speler kan worden aangesloten. Belangrijker is het of de kabel de juiste technische specificaties heeft om gebruikt te kunnen worden voor het beoogde doel. In dit geval een cd-speler. Is de impedantie (frequentieafhankelijke weerstand) van de kabel in overeenstemming met de frequenties die er over moeten lopen. Is de capaciteit (frequentie afhankelijke lekkage naar andere geleiders) laag genoeg, dus “lekt” de kabel niet. Is de aderdikte voldoende om genoeg stroom te geleiden. Is de mechanische werking in orde (sterke pluggen en knakt de kabel niet). Al die aspecten (en meer) maken een kabel geschikt. Dus niet de naam van de kabel, maar de werking.

Inakustik – de kwaliteit
Al het bovengenoemde is van belang voor het vervaardigen van de perfecte audiokabel. Inakustik is een fabrikant die altijd een kabel intern technisch correct maakt voor het doel. Het uiterlijk is het gevolg van de noodzakelijk mechanische versteviging. Door deze meteen een herkenbaar design te geven is de gradatie van de kabel herkenbaar. Dat in tegenstelling tot veel andere fabrikanten die de kabels fraai uitvoeren om kwaliteit te suggereren en daarmee onterecht een hogere prijs vragen. Bij Inakustik is een kostbare kabel zowel intern als extern verantwoord.

Inakustik – audiokabelsoorten
De series van Inakustik bevatten alle nodige audiokabels voor gangbare verbindingen. Stereo met RCA pluggen. Stereo met 3,5mm en 6,3mm jack. XLR kabels (zie prijslijst). Mono voor subwoofers (ook in Y uitvoering).

Speciaal voor platenspelers
Kabels voor platenspelers moeten aan hele hoge eisen voldoen. Dit omdat het signaal vanaf het element zeer zwak is. Storing mag geen invloed hebben, want anders zal dat mede versterkt worden. In dat kader heeft Inakustik speciale phono-kabels.

Reference – 6 sterren
Verfijning tot in het hoogste detail. De collectie Reference kabels van Inakustik blinken uit in lage capaciteit (lees intro). Gebruik makend van de beste isolatie; lucht. Vandaar de vele holle buisjes die het overspringen van stroom tegengaan. De absolute uitblinker is de NF-2404. Deze kabel maakt gebruik van aderhouders. Daarmee hebben de binnen geleiders het minste contact met de rest van de isolatie. Zo vloeit er niets weg aan hoge frequenties (dat is pas echt lage capaciteit).

Excellence – 5 sterren
Excellence staat voor high end specificaties voor bovengemiddelde apparatuur.

Premium – 4 sterren
Voor de geoefende luisteraar heeft Inakustik de Premium serie. In principe gebruikt Premium de traditionele weg. Alle specificaties moeten het audiospectrum voldoende overtreffen. Technisch correct maar nog wel betaalbaar.

Star – 3 sterren
De betaalbare eerlijke kabel. Star staat voor echt koper en goede afscherming. Technisch geheel conform aan de minimale specificaties van audioapparatuur.