Focal Sub Air – draadloos (of niet)
Een draadloze subwoofer is handig wanneer er geen bekabelde verbinding tussen de versterker en subwoofer mogelijk is. Om die reden wordt er een zender geleverd bij de Focal Sub Air. Een korte kabel kan dan naar de zender en de Sub Air hoeft enkel van stroom voorzien te worden. Staat de subwoofer vlakbij de versterker, dan is bekabelen een goede optie. De Sub Air heeft beide mogelijkheden en is op die manier flexibel in gebruik. Het signaal is bij draadloos gebruik digitaal en doet daarmee niet onder voor de bekabelde optie.

Focal Sub Air – plaatsing
De meest subwoofers hebben enkel de mogelijkheid om op de vloer gezet te worden. Dat kan ook met de Sub Air die ook nog eens weinig ruimte in beslag neemt vanwege de gering diepte (16 cm). Het ondiepe ontwerp geeft meteen de mogelijkheid om de Sub Air op te hangen. Alle nodige materialen zitten in de doos. Ophangen is vooral gunstig wanneer de Sub Air samen moet werken met kleine satelliet luidsprekers. Dit omdat de nodige bas vrij hoog is (tot 100 Hz of meer). Die frequentie is duidelijk “verstaanbaar” en zou bij vloerplaatsing minder effectief zijn. Het is om die reden dat veel satellietsystemen een “geluids-gat” in het lage midden-tonen hebben. De subwoofer staat dan niet gunstig genoeg. Denk daar dus aan. Met de Sub Air is dat dus op te lossen.

Sub Air – aansluiten
De Sub Air is geschikt om aan te sluiten op versterkers met een LFE of Pre-out uitgang. Het maakt niet uit of dit met een kabel of de zender gaat. De regeling van het overnamepunt van de lage tonen gaat met LFE via de versterker. Met Pre-out zal er op de Sub Air een gunstig punt moeten worden gekozen. Op surround versterkers (receivers) zal LFE altijd de juiste optie zijn.

Sub Air – instellen
Uit ervaring weten we dat de Sub Air het meest gebruikt wordt bij kleine satelliet luidsprekers. Om die reden kan de Sub Air hele hoge basfrequenties weergeven (tot 200 Hz). Kijk in de specificaties van de luidsprekers wat het laagste weergavepunt is. Stel dan de Sub Air op dat punt in om een goede doorloop te krijgen van lage tonen. Wees altijd zuinig met het volume. Ben je eenmaal teveel bas gewend, dan kom je er moeilijk vanaf. Het geheel klinkt veel frisser en duidelijker wanneer de bas netjes aansluit in plaats van overheerst.