Focal Sub 600 P
Het belangrijkste aspect van de Sub 600 P is de gesloten constructie. Er is dus geen baspoort aanwezig en dat geeft een mooie lineaire response zonder “blazende” bas. Zo’n gesloten systeem is mogelijk met een 12 inch woofer en een ruim bemeten behuizing. Kleinere subwoofers hebben daartegen een poort nodig om enige diepte te suggereren.

Grille is aanwezig!
De Focal Sub 600 P heeft een magnetische grille die nog niet op een foto staat!

Focal Sub 600 P – 300 Watt RMS
Met pieken tot 600 Watt en een gemiddelde van 300 Watt is er genoeg vermogen voor een serieuze thuisbioscoop. De ruim bemeten klasse D versterker is in staat snelle veranderingen weer te geven en dat is voor een subwoofer van belang. Zeker met muziek sleept de laagste bas niet achteraan de feiten.

Focal Sub 600 P – aansluiten
Er zijn twee manieren van aansluiten (1,2). Met een “slimme” variatie (1b).

1. Versterker LFE uit > Subwoofer LFE in (witte plug) (cross-over via versterker)
1b. Versterker LFE uit > Subwoofer Line in (rode plug) (cross-over via versterker en subwoofer)
2. Versterker Pre uit > Subwoofer Line in (stereo aanvulling) (cross-over via subwoofer)

Het kan voorkomen dat het overname-gebied van luidsprekers naar subwoofer iets te “drukkend” overkomt. Een slimme manier om dit bij te stellen is manier 1b. Zo kan de cross-over van de subwoofer nog net ietsje lagen worden gezet. Niet veel, maar net genoeg om de druk eraf te krijgen. Natuurlijk is het subwoofer-volume op alle aansluit-manieren altijd aan te passen. Het beste is om na eventuele metingen (vanuit de versterker) de volume-instelling op de versterker weer op nul te zetten en de subwoofer handmatig in volume bij te stellen. Zo zijn tijdelijke aanpassingen op de versterker makkelijk weer terug te zetten (weer op nul). Nul is in dit geval het niet harder of zachter zetten van het LFE kanaal. Uw specialist zal dit wel kunnen tonen.

Focal Sub 600 P – instellen
Het goed instellen van een subwoofer kan niet meteen exact. Zeker omdat een nieuwe subwoofer na enige tijd anders gaat klinken. Het stugge gaat eraf en de kwaliteit neemt toe. Ook speelt gewenning een rol. Het is daarom in ieder geval aan te raden zuinig te zijn met het volume. Ben je eenmaal teveel bas gewend, dan kom je er moeilijk vanaf. Een subwoofer moet je beleven en niet direct horen. Ook is het niet de bedoeling dat er “dubbele bas” aanwezig is. De subwoofer moet aansluiten op de laagste tonen van de luidspreker en deze niet overlappen. Op die manier blijft de verstaanbaarheid van de rest van de tonen overeind staan. Omdat de Sub 600 P diverse manieren van aansluiten heeft is een goed overleg met uw dealer nooit verspilde tijd.

Weblinks

Downloads

Reviews

  • (nog geen)