Focal Sub 1000 F
Met de introductie van de “Flax” conus mocht een subwoofer niet ontbreken. Zeker omdat het succes van de Flax-conus volledig aan het geluid is te danken. De holle vlas vezels hebben een hoog dempend vermogen en geen “eigen” geluid. Die eigenschap is voor een subwoofer helemaal welkom.

Sub 1000 F- 1000 Watt
Er zijn mensen die 1000 Watt overdreven vinden. Op zich te begrijpen, maar de laatste jaren produceren steeds meer muzikanten muziek met extreem lage doorloop. Zo ook nieuwe films. Het hoge wattage is niet zozeer om het algemene volume te verhogen, maar om pieken in dat extreme laag op te kunnen vangen. Vaak bijna onhoorbare bas-lagen zijn een ware aanslag op de versterker. Zou de subwoofer dat niet kunnen verwerken, dan worden de goed hoorbaar tonen aangetast.

De Sub 1000F is een gesloten systeem. Ook dat vereist meer vermogen. Het voordeel van een gesloten systeem is de zeer lage vervorming en een “glad” doorlopende bas.

Sub 1000 F – aansluiten
Er zijn twee standaard manieren van aansluiten die in de gebruiksaanwijzing staan beschreven.
* Deze aangegeven aansluiting is een soms nodige variatie (niet in gebruiksaanwijzing)

1. Versterker LFE uit > Subwoofer LFE in (cross-over via versterker)
*. Versterker LFE uit > Subwoofer Line in (cross-over via versterker en subwoofer)
2. Versterker Pre uit > Subwoofer Line in (cross-over soms via versterker, altijd via subwoofer)
-. Versterker Pre uit > Subwoofer LFE in (NIET DOEN, soms geen cross-over mogelijkheid)

Sub 1000 F – instellen
Het goed instellen van een subwoofer kan niet meteen exact. Zeker omdat een nieuwe subwoofer na enige tijd anders gaat klinken. Het stugge gaat eraf en de kwaliteit neemt toe. Ook speelt gewenning een rol. Het is daarom in ieder geval aan te raden zuinig te zijn met het volume. Ben je eenmaal teveel bas gewend, dan kom je er moeilijk vanaf. Een subwoofer moet je beleven en niet direct horen. Ook is het niet de bedoeling dat er “dubbele bas” aanwezig is. De subwoofer moet aansluiten op de laagste tonen van de luidspreker en deze niet overlappen. Op die manier blijft de verstaanbaarheid van de rest van de tonen overeind staan. De Sub 1000F werkt altijd samen met de instellingen op de versterker. Overleg met uw dealer wat de opties zijn. Elke versterker is nu eenmaal anders.