Focal bestaat 40 jaar!
Het kon niet uitblijven om iets speciaals te doen voor het veertig jarig bestaan van Focal. Met een rijke historie aan prachtige luidsprekermodellen is er inspiratie gevonden in enkele jaren negentig modellen. We noemen in dit geval de Spectral 913.1 en de Vega. Beide modellen zijn vanwege hun “bijna” tijdloze vormgeving te vertalen zijn naar het heden. Een goed uitgangpunt om aan de slag te gaan moet het creëren van een prachtig retro model.

De geboorte van een nieuw icoon
Rekening houdende met de gewenste retro-kleurstelling en het beoogde akoestische karakter is het team in Saint-Étienne aan de slag gegaan. Het erfgoed moest direct herkenbaar blijven. Om die reden hebben de conussen hun traditionele gele kleur behouden en zijn de schroeven niet bedekt met een sierring. Natuurlijk is de algehele kwaliteit naar de hedendaagse maatstaf gebracht. Vermogen, dynamiek en afstraling zijn helemaal van “nu”. De “Focal Spectral 40th” is geboren.

Focal Spectral 40th (anniversary edition)
Voor een optimale tonale balans is de “K2Power sandwich cone” voor dit project onder de loep genomen. Er is gekozen voor één enkele lichtgewicht laag in specifieke dikte per unit. Zo krijgt de lineariteit over het gehele spectrum de uniformiteit die het nodig heeft. De laatste generatie “Aramid” vezel is gebruikt voor de tweeter. In het inmiddels beproefde “M-profiel” en in Focal traditie geïnverteerd, is deze tweeter verantwoordelijk voor een soepel hoog. Het geheel ademt de rijke historie van Focal uit. Doch met een duidelijke toekomstbestendigheid.