De compacte luidspreker.
Een kleine conus duwt minder lucht op en dat geeft een kleiner “beginpunt” dan bij conventionele luidsprekers. De laag weergave is daarmee altijd minder. Dat kan gelukkig opgevangen worden door een subwoofer. Het echte probleem is de geluidsafbeelding. Veel kleine luidsprekers klinken “klein” omdat de spreiding niet voldoende is. Het gebruik van inferieure materialen is daar debet aan. Het geluid komt dan niet goed los. Om die reden gebruikt Focal hoogwaardige polyflex woofers.

Focal Sib Evo
De vorige serie (Sib) heeft al laten horen dat kracht en spreiding uit de woofer moet komen. Dus laat ook de Sib Evo de tweeter pas werken vanaf 3500 Hertz. Zo kan de polyflex woofer de middentonen met meer spreiding weergeven. Ook de verstaanbaarheid is groot.

Focal Sib Evo Atmos
De Sib Evo Atmos heeft een extra luidspreker bovenop. Deze is apart aan te sturen en is bedoeld voor het extra Dolby Atmos (hoogte) kanalen. Deze kanalen maken gebruik van plafond-kaatsing om hoogte te suggereren.

Focal Cub Evo
Om de Sib Evo serie kracht bij te zetten is er de Cub Evo. Deze subwoofer is in specificaties op het niveau gebracht van de nieuwe Evo serie. Immers moet de subwoofer nu meer kanalen ondersteunen. De Cub Evo zit in beide surround pakketten, maar is ook los leverbaar.

Focal Sib Evo - EISA Award