Focal Electra Custom Install
Inbouw in de hoogste kwaliteit, dat is waar de Electra Custom Install voor staat. Zonder compromis maakt deze serie, net zoals de losstaande modellen, gebruik van de W-conus en Beryllium tweeter. Alle in de muur te bouwen modellen hebben een eigen akoestisch behuizing. Dit om te voorkomen dat de ruimte achter de luidspreker ongunstig kan uitvallen. Het pure Electra high end geluid kan zo in surround of mulitroom doorgezet worden. Alle modellen hebben een schakelaar voor de instelling van de tweeter intensiteit. Bij de IW1003Be is deze ook aanwezig voor de middentonen.

Electra Custom Install – volledig surround
Het is mogelijk om met de Electra CI een volledige surround opstelling te realiseren. De IW1003Be kan als horizontale center luidspreker worden ingezet. De draagplaat met tweeter en midden luidspreker kan negentig graden worden gedraaid. Verder kan de set worden aangevuld met alle andere modellen.

Electra IW & IC 1002 – Aluminium / Magnesium tweeter
Voor compatibiliteit met oudere Focal Electra modellen zijn de IW en IC1002 voorlopig nog leverbaar met de Al/Mg tweeter. Deze zijn inzetbaar in combinatie met de Electra 1000 S serie.

Electra Custom Install – montage
Voor de IW1002 modellen is een speciale holle wand montageset leverbaar. Deze bestaat uit een metalen frame op een geperforeerde drager. (zie montage pdf)

Electra Custom Install – afwerken
Alle modellen zijn overschilderbaar. Het is aan te raden dit met een spuitbus te doen om niet de gaatjes van de grille dicht te schilderen.

Focal Electra IC1002

Focal Electra IW1002

Focal Electra IW1002Be

Focal Electra IW1003Be