Focal Custom 1000 Utopia
Het vlaggenschip van de inbouw, de Custom 1000 Utopia. De naam Utopia geeft Focal enkel aan de producten van de hoogste kwaliteit. Werkend met de beste materialen en zonder compromissen in technische toepassing geeft Utopia het hoogst haalbare resultaat.

Focal Custom 1000 Utopia – modellen
De Utopia modellen die binnen de 1000 serie zijn de IWLCR Utopia en de IWSUB Utopia. Deze eenheden vormen de basis van zowel stereo als surround-opstellingen.

Focal Custom 1000 Utopia – audiokanalen
De IWLCR Utopia is de eenheid voor alle hoofd-audiokanalen. Links, midden, rechts en surround. De IWSUB is vanzelfsprekend de subwoofer. Deze is passief.

De IWLCR is uitgerust met een horizontaal richtbaar midden/hoog deel. Wanneer de IWLCR als center gebruikt wordt, dan is het deel natuurlijk verticaal te kantelen. Zeken wanneer de center onder een scherm is geplaatst is dan een welkome functie.

Focal Custom 1000 Utopia – OP-bouwen
In Nederland hebben we veel “harde” muren. In zo’n geval is inbouw enkel mogelijk met een voorzetwand. Helaas gaat daarbij kostbare ruimte verloren. Dit probleem heeft Focal opgelost door behuizingen voor opbouw aan te bieden voor beide modellen.

Focal Custom 1000 & 1000 Utopia – combinaties
Wanneer er geen behoefte is aan een totale Utopia opstelling, zijn er zeker goede combinaties mogelijk samen met de rest van de 1000 serie. Hieronder belichten we enkele mogelijkheden.

Surround – vanuit 5 kanalen
• 2x IWLCR Utopia / 3x IWLCR6 / 2x IWSUB Utopia / Atmos: ICLCR5
• 2x IWLCR Utopia / 3x IWLCR6 / 2x IWSUB Utopia / Atmos: ICA6 en/of ICA6
• 2x IWLCR Utopia / 1x IWLCR6 / 2x IW6 / 2x IWSUB Utopia / Atmos: ICA6 en/of ICA6
• 2x IWLCR Utopia / 3x IW6 / IWSUB Utopia / Atmos: ICA6 en/of ICA6

De Atmos kanalen zijn in kwantiteit naar behoefte in te vullen doch minimaal 2.
Voor opstellingen vanuit 7 kanalen is enkel het vermeerderen van de surrounds nodig. Van de modellen IWLCR6 en/of IW6 komen er dan 2 bij.

Focal Custom 1000 Utopia – techniek
Voor technische gegevens en afmetingen verwijzen we naar de PDF’s op deze pagina.

Custom 1000 IWLCR Utopia

Custom 1000 IWSUB Utopia

Animation: IWLCR Utopia