MG is Magnesium
Met de Clear MG gebruikt Focal een Magnesium membraan. De reden is eenvoudig. Magnesium is iets lichter dan de eerder gebruikte legering van Aluminium/Magnesium in de voorafgaande Clear. Het gevolg is een nog snellere response die zich vertaalt in optimale dynamiek. Een kenmerk daarvan is hoe zachte passages het gehele frequentiebereik behouden. De ruimtelijkheid blijft zo volledig overeind. Natuurlijke galmen dalen in volume en niet in frequentie, tenzij dat opzettelijk zo is opgenomen (logisch). Die verfijning is hoorbaar in alle soorten muziek. Buiten de akoestische muzieksoorten is ook elektronische muziek een ware beleving.

Focal Clear MG- Geluidsbeeld
De naam Clear heeft vanaf het begin gestaan voor duidelijkheid en vlakheid. Niet voor niets is er ook een professionele versie van uitgebracht. Deze Pro versie is trouwens enkel in accessoires (kabels en extra oorkussens) en kleurstelling anders. Vooral het verloop van de lage tonen is erg natuurgetrouw. Gemeten loopt deze zonder pieken of dalen door. Voor echte bas-liefhebbers kan het mager lijken, maar het is juist technisch correct. Het is maar even gezegd.

Focal Clear MG – Materiaal
De Focal Clear MG heeft de elegante afwerking die we van Focal gewend zijn. Een lederen hoofdband met luchtige microfiber hoofdsteun (onderkant). Heerlijk zachte oorkussens met memory-foam. Een sterk aluminium chassis. Daar komt bij dat een zeer solide opbergtas deel uitmaakt van de levering.

Focal Clear MG – EISA
De Focal Clear MG heeft EISA award voor beste hoofdtelefoon 2021-2022.

“Focal’s Clear headphones were already a superb performer, but with the arrival of the Mg version the company has raised the bar even further. Changes include a new, pure magnesium driver (hence the name), improvements to resonance control within the open-back housings, and in the alignment of those drivers relative to the user’s ear. The result is a headphone sound that retains all the openness of the original, but now offers better speed, clarity and precision. It reveals even more detail in the music and creates a palpably realistic sense of an acoustic spread before you, not enclosed within your head.”
– EISA Jury 2021