Er is een nieuwe categorie aan hoofdtelefoonversterkers. Buiten de reguliere modellen, die ontwikkeld zijn om de magere versterkertjes van een ingebouwde hoofdtelefoonaansluiting te omzeilen, zijn er nu mobiel toepasbare modellen. Ook deze types hebben de functie om verbetering te brengen. Sterker nog, ze verbeteren veel meer dan de reguliere (stationaire) modellen. Dit omdat mobiele apparaten nu eenmaal geen ruimte hebben om ruim bemeten elektronica te huisvesten. Daar komt bij dat de batterij te snel leeg zou zijn als er een serieuze versterker aan boord zou zitten. Een extra versterker kan wel de iets grotere componenten huisvesten en daarmee een hoofdtelefoon meer kracht bieden. Het doel is niet om zo hard mogelijk te kunnen spelen, maar om zo breedbandig mogelijk weer te geven. Hoofdtelefoons hebben een groot bereik. Dat bereik komt via de standaard uitgang op een mobiel apparaat nooit volledig tot z’n recht.

Ingebouwde DAC (Digital to Analog Converter)
Omdat de mobiele hoofdtelefoonversterker het beste werkt via een digitaal signaal is er een USB aansluiting aanwezig. Ieder mobiel apparaat heeft een USB poort. Via deze poort zal de versterker gezien worden als een externe geluidsverwerker (geluidskaart). Dat is gunstig, want dan doet het mobiele apparaat niet dubbel het werk. Zo scheelt dat ook nog eens het batterijgebruik.

Inakustik hoofdtelefoonversterker Nº 1
Met slechts 13 millimeter dikte neemt de Nº 1 weinig plaats in beslag. De ingangen zijn USB en AUX. Dus bruikbaar voor zowel digitale als analoge aansturing. Er kunnen 2 hoofdtelefoons worden aangesloten. Ook modellen met een lage impedantie (DJ type) stuurt de Nº 1 met gemak aan. De volumeknop is tevens de aan en uit knop.

Inakustik hoofdtelefoonversterker Nº 2
Deze zeer compacte hoofdtelefoonversterker is een USB stick met ingebouwde DAC. Speciaal geschikt voor tablets, laptops en pc’s. Het verhoogt het vermogen en het frequentiebereik ten opzichte van de standaard hoofdtelefoonaansluiting. Ook is het ongevoelig voor storingen die in het analoge signaal gaan zitten. Kraakhelder dus.