Waar vroeger audio en video via versterkers moest worden verdeeld, is er nu Base-T. Het trekken van CAT (netwerk) kabels is voldoende om overal een (Smart) TV te kunnen plaatsen. Audio, video, internet, afstandsbediening, alles kan via de netwerkkabel naar de gewenste plek. De juiste keuze van apparatuur om dit mogelijk te maken is natuurlijk afhankelijk van de behoefte. Laat dit door onze specialisten inventariseren.

Waarom CAT en niet gewoon HDMI (eenvoudige uitleg)
Het verlengen van een HDMI kabel kan heel kostbaar zijn. Voor het aansluiten van een Beamer is een lange HDMI kabel natuurlijk de eenvoudigste oplossing. Hoewel een goede kabel dan niet goedkoop is, komt er verder geen extra versterking bij. Boven de 20 meter lopen de kosten hoog op. Ook zijn HDMI kabels dan veel dikker dan CAT kabels. Het is dus handiger om een veel betaalbaardere CAT kabel aan te leggen en daar de HDMI signalen in te verwerken.

HDMI over CAT – Verlengen
Het verlengen kan met een zogenaamde “extender”. Deze extenders hebben geen “netwerk” functionaliteit. Enkel het overbrengen van diverse HDMI functies.

HDMI over CAT – HD-Base-T
Met Base-T of HD-base-T is het mogelijk om tevens het netwerk door te sturen. Dit is nodig voor Smart Tv’s die ook op het internet moeten worden aangesloten.

HDMI over CAT – HD-Base-T Splitter
Met een Splitter kan één bron naar diverse Tv’s worden verdeeld via CAT.

HDMI over CAT – HD-Base-T Matrix
Met een matrix kunnen meerdere bronnen naar meerdere Tv’s worden verdeeld via CAT.

Installatie
Het aanleggen van een HD-Base-T netwerk is specialistisch werk. Alle apparaten dienen perfect te worden aangesloten en de instellingen van bronnen en Tv’s moeten worden doorgelopen. Onze specialisten hebben hier ervaring is en ontnemen alle kopzorgen.