De in-ear hoofdtelefoon (zie “vintage foto”)
De in-ear bestaat al heel lang. Beter bekend onder de naam earbud. Kwaliteit was niet aan de orde, want het gebruik betrof meestal het luisteren naar spraak. Met de intrede van de beter klinkende transistorradio is de kwaliteit niet direct toegenomen. Pas wanneer de draagbare cassettespeler eind jaren zeventig een ware hit werd, kwamen er betere earbuds (in stereo) op de markt. Toch prefereerden de meesten nog de lichtgewicht hoofdtelefoon. Het is de professionele gebruiker die eerder behoefte had aan een hoge kwaliteit in-ear monitoring. Zeker omdat het rondzingen van microfoon naar luidspreker zo volledig werd geëlimineerd. Voort de gewone consument een goede zaak, want inmiddels zijn de in-ears volwassen en klinken geweldig.

Focal Sphear S
Pasvorm is alles bij een in-ear. Ook al klinken ze erg goed, ze zouden de kast in verdwijnen als ze niet lekker zitten. Vandaar dat Focal niets aan het toeval heeft overgelaten en drie maten in twee materialen aanbied. Geheugenschuim voor perfecte pasvorm en makkelijk wasbaar siliconen.

De Focal Sphear S is met 16 ohm makkelijk aan te sturen en vooral batterij-vriendelijk. Met slechts 1 milliwatt komt er al 103 decibel uit. Het luisteren op normaal niveau (85 decibel) kost zo erg weinig stroom. Diep geluid wordt verzorgt door de ingebouwde bass-refex. Deze komt uit in een heuse akoestische kamer voor optimale tonale balans.

Het bedienen van smartphones en mp3-spelers is via de snoerbediening mogelijk. Met de mylar electro-dynamische microfoon is telefoneren of spraakopname zeer helder en onvervormd.

Focal Sphear S – accessoires
Het pakket is compleet met opbergetui en vliegtuig-verloopplug.

Weblink

Download

Recensies

Vintage Earbud Vintage Earbud