Electrocompaniet – historie
Veel mooie producten ontstaan doordat iemand zich realiseert dat er een verbetering mogelijk is. Vooral in de tijd dat elektronica overging van lompe componenten naar handzame accuraat functionerende  onderdelen stond de ontwikkeling niet stil. In dit geval gaan we terug van het begin van de jaren zeventig. Een presentatie van Dr. Matti Otala (in samenwerking met Dr. Jan Lohstroh) over een bepaalde vervorming in weergave greep de aandacht van Svein Erik Børja. In een notendop ging het over de hoorbare vervorming van audioversterkers. Dit door het gevolg van intermodulatie die in dit geval de term Transient Intermodulation (TIM) heeft gekregen. Eenvoudig vertaalt als “Kortstondige Tussenfrequentie”, gaat het om extra ongewenste frequenties die opgewekt worden tijdens het versterken van signalen. In de wereld van versterking is het aanpakken van ongewenste neveneffecten een serieuze zaak. Om die reden klopte Svein Erik Børja (met hulp van Nils Jorgen Kjaernet voor het uitwerken) bij Electrocompaniet aan en stelde de nieuwe aanpak voor. Bij Electrocompaniet was Per Abrahamsen de verantwoordelijke man van aanpak. Het gevolg was het uitbrengen van “The 2 Channel Audio Power Amplifier”.
Lees meer (pdf) over deze historische gebeurtenis.

Electrocompaniet – het heden
Nog altijd behoren versterkers van Electrocompaniet tot de zuiverste versterkers. Zo geven metingen lage vervorming aan (tot wel 0,0015 %) en ruisafstanden van 135 decibel. Goed genoeg om te spreken van (menselijk) onhoorbaar bij praktisch gebruik.

Natuurlijk is digitalisering niet voorbijgegaan aan Electrocompaniet. Het tijdperk van de compact disc  heeft de prachtige EMC 1 voortgebracht. Een uitspraak van Clement Perry (Stereo Times in 2002); “The EMC1 outperformed SACD discs through the almighty Sony SCD1”. Deze speler maakt nog steeds deel uit van het pakket, ga dus luisteren!

Nu hebben we streaming. De digitale informatie kan vanuit elke bron komen. Het is dus zaak dat alles zorgeloos kan worden weergegeven, waar het ook vandaan komt. De Electrocompaniet EMC 2 netwerkspeler is hiervoor het aangewezen apparaat. Zowel audio als video kan worden verwerkt. Teveel om op te noemen, dus neem hier een kijkje (web).

Electrocompaniet – de (nabije) toekomst
Velen blijven het gemak boven alles stellen, zoals losse draadloze luidsprekertje die muziek weergeven vanuit draagbare spelers (podjes, telefoons, tablets). Ook streaming diensten worden meer regel dan uitzondering, dus die willen we ook. Video gaan we ook niet vergeten binnen dat gemak. Nu nog het behouden van de beeld en geluidskwaliteit. Van stereo tot surround en het liefst met 4K beeld.  Dat is de EC Living serie (web).

Kijk op de prijslijst voor de leverbaarheid van de nieuwe EC Living serie.

EC Living TANA gebruiksaanwijzing NL – Hoge Resolutie
EC Living TANA gebruiksaanwijzing NL – Lage Resolutie

EC Living Dealers NL:

AllVision – Woerden
Audio Expert – Den Bosch
AudioZaal – Utrecht
Botman – Hoorn
Echo Audio – Goes
Hifi Corner – Groningen
Hifi Corner – Amersfoort
Musifoon – Emmen
Novus Audio – Kampen
Omera – Vlaardingen
Sound Perfection – Bergen op Zoom
Stassen Hifi – Tegelen

Classic Dealers NL:

Novus Audio – Kampen
Omera – Vlaardingen
Sowell Hifi Studio – Gorinchem

Classic Dealers BE:

Limadi – Antwerpen
Multisound – Mons
New Music – Elsene
Tele Sound – Laarne

EC Living Dealers BE:

Tele Sound – Laarne